Odrednice za čuvanje podataka my Vitali d.o.o

Da bismo mogli ponuditi myVitali-uslugu, myVitaliju d.o.o (kratko "myVitali") potrebni su neki lični podaci. Uz vaš pristanak na ova načela o zaštiti podataka, dajete izričitu saglasnost da myVitali obrađuje vaše podatke u skladu sa odrednicama ovih načela o sigurnosti podataka. 

Zaštita vaših ličnih podataka je za myVitali od centralnog značaja i vaše poverenje je za nas od izuzetne vrednosti. Cilj koncepta čuvanja podataka myVitalija je da vaše podatke štitimo od zloupotrebe. 

Pri korišćenju myVitali usluge imate mogućnost da drugim korisnicima omogućite pristup vašim podacima. U svakom trenutku pristup podacima možete da povučete. Možete se odlučiti da li ćete i kome dozvoliti taj pristup. 

Ovaj pravilnik o čuvanju podataka daje vam informacije kako i u kojoj formi myVitali obrađuje vaše lične podatke. Pored toga, dobijate informacije o tome, u kojoj formi vi dalje možete razmenjivati vaše lične podatke sa drugim korisnicima.  

Pregled, obrada i korišćenje ličnih podataka od strane myVitalija su u skladu sa propisima o zaštiti podataka i dopunjuju se "Opštim uslovima poslovanja" .

 

1. MyVitali principi 

 MyVitali prati sledeće principe za zaštitu vaših podataka

  • myVitali vrši pregled i obradu podataka i koristi ih u saglasnosti sa važećim švajcarskim zakonima o čuvanju podataka (Bundesgesetz über den Datenschutz 235.1).
  • myVitali koristi vaše lične podatke isključivo da bi vam stavio na raspolaganje myVitali usluge. Ni u kom slučaju se vaši lični podaci neće prosleđivati trećem licu u svrhu oglasavanja ili marketinga.
  • Vi sami određujete da li će neko od korisnika myVitalija imati pristup vašim podacima.
  • Oni koji nisu korisnici myVitalija mogu imati uvid u vaše podatke samo i isključivo ako im vi to dozvolite. 

2. Vaši podaci pripadaju vama 

Najvažniji princip ovih odrednica o čuvanju podataka bavi se prosleđivanjem podataka daljim korisnicima myVitalija. MyVitali čuva prikupljene zdravstvene podatke koji su uneti merenjima ili ručnim unošenjem. Ni myVitali d.o.o, ni njegovi saradnici, niti treća lica ne mogu imati uvid u vaše lične zdravstvene podatke. Obrađuje ih myVitali isključivo za vaš lični uvid. Ako želite da podelite vaše lične zdarvstvene podatke sa kontakt osobama (lekar, trener, rodjak, staratelj itd.), to podrazumeva eksplicitno odobravanje s vaše strane. MyVitali ipak zadržava pravo da myVitali komuni (to je zajednica svih korisnika myVitali usluge) stavi na raspolaganje prikupljene statističke podatke. Uvid u pojedinačne korisnike je pri tom nemoguć. 

3. Vaše registrovanje na myVitali

Da biste mogli da koristite uslugu myVitali potrebno je da se prijavite i registrujete. Pri registrovanju dati lični podaci koristiće se za obradu ugovora, kao i za odgovore na vaša pitanja i administrativne svrhe. MyVitali ove podatke čuva u elektronskoj formi. 

MyVitali pregleda i obrađuje lične podatke pri aktiviranju myVitali usluge. Pre svega se radi o sledećim podacima: 

  • Korisničko ime
  • Lozinka 

Vašu lozinku ni u kom slučaju i ni u kom momentu ne mogu da vide ostali korisnici myVitalija. Ovi podaci se ne daju ni u kom slučaju ni trećem licu. Vaše korisničko ime može biti u određenim okolnostima pristupačno drugim korisnicima. 

Pored toga potrebne su nam i dalje informacije za registrovanje, koje su u formularu za prijavu obeležene kao obavezne. Pri tome se radi o sledećim podacima: 

  • Pol
  • Ime
  • Prezime
  • E-Mail adresa
  • Zemlja
  • Jezik sistema

Sve informacije, koje su prikupljene, ni u kom slučaju nisu dostupne trećem licu. U određenim okolnostima, drugi korisnici myVitalija mogu da vide vaše ime. 

Dobrovoljni podaci

Pored opisanih podataka za registrovanje myVitali omogućava i unošenje ličnih podataka na dobrovoljnoj bazi. Ovakvi podaci će u ovim odrednicama o čuvanju podataka biti označeni kao "dobrovoljni podaci". 

Primeri za ove podatke su vaša adresa, broj telefona, kao i ciljane vrednosti podaci u polju vital-monitoringa. Takođe dobijate mogućnost da postavite svoju sliku. Ovi dobrovoljni podaci stoje na raspolaganju i kontakt osobama koje ste vi potvrdili. Svi ostali korisnici myVitalija ne mogu ni u jednom trenutku da imaju uvid u vaše lične ili dobrovoljne podatke. 

U svakom trenutku možete ponovo opozvati vaše dobrovoljne podatke, pri čemu ih možete promeniti ili obrisati u opciji "Podešavanja". 

4. Vaš lični profil & kontak menadzment

Vaši lični podaci u "Podešavanjima" su vidljivi kontakt osobama koje ste vi odabrali.

U svakom trenutku možete da blokirate kontakt osobe. Pri tom će odmah biti odbijen uvid u vaše lične podatke. 

5. Vaši lični myVitali pozivi 

Vi kao član myVitali preko web aplikacije, koja vam stoji na raspolaganju, imate mogućnost da pozovete osobe preko E-maila u myVitali društvo. 

Molimo vas obratite pažnju, da pozivnica sadrzi sledeće lične informacije, koje će primaocu stajati na raspolaganju. 

  • vaša slika, ako je dostupna
  • vaše puno ime
  • vaša lična poruka

 

6. MyVitali info-mailovi i novosti

MyVitali redovno šalje novosti odnosno status-mailove (u daljem tekstu novosti) svim registrovanim myViali članovima. Ove novosti informišu vas o novinama, karakteristikama, događajima itd. Pored ovih uopštenih obaveštenja i informacija, myVitali vam prenosi u određenim slučajevima i vaše lične statistike (npr. vaš lični napredak, broj merenja i slučno). 

Da bi ste imali mogućnost da dobijete ponuđene novosti, potrebna nam je važeća E-mail adresa, kao i informacije koje nam omogućavaju proveru, da ste vi vlasnik date E-mail adrese, odnosno, da ćete vi dobiti novosti. U svakom trenutku možete da odjavite novosti preko linka koji se nalazi na dnu maila. 

 

7. Prosleđivanje vaših ličnih podataka 

MyVitali se obavezuje da će da štiti vaše lične podatke, i da ih neće davati na uvid trećem licu. Od ovog myVitali odstupa, isključivo i samo ako s vaše strane postoji odobrenje. 

Osim toga vaši lični podaci će samo tad biti dati, ako je zahtevano od strane nacionalnog zakonodavstva državnih institucija i organa, ili u slučaju nezakonskog napada na našu mrežu . 

 

8. Sigurnost vaših ličnih podataka 

MyVitali u svakom trenutku vodi računa da vaše lične podatke i informacije štiti na najbolji mogući način. Da bi vaše podatke štitili od slučajne ili namerne manipulacije, gubitka, uništenja, da bi ih štitili od domašaja neovlašćenih lica, myVitali postavlja tehničke i organizacione mere za sigurnost. Mi vas uverevamo, da se ove mere konstantno poboljšavaju i stalno dovode na aktuelno tehničko stanje. 

9. Vaše pravo na pristup i povlačenje 

Vitali vad daje za pravo da u svakom trenutku dobijete informacije o vašim ličnim podacima i njihovoj obradi. Dalje možete da zatražite i ispravku ličnih podataka, blokiranje ili njihovo brisanje. 

Isto tako imate i mogućnost da povučete vaše dato odobrenje, koje će biti odmah realizovano. Povlačenje važi za sve lične podatke, osim za one koji su bitni za upravljanje ugovorom odnosno potrebni iz zakonskih razloga. 

Da biste ostvarili svoje pravo na povlačenje ili dobili informacije o korišćenju vaših ličnih podataka , molimo vas da nam se obratite u pisanoj formi na našu poštansku adresu ili mailom myVitali AG - Unterlettenstrasse 14 - 9443 Widnau - info@myvitali.com 

10. Linkovi za više sajtova 

Imajte na umu da websajtovi myVitalija imaju linkove za još sajtova raznih ponuda. Ovi principi o čuvanju podataka važe samo i isključivo za websajtove myVitalija. Za sajtove daljih ponuda koji su vezani linkovima, myVitali ne preuzima odgovornost za korišćenje vaših ličnih podataka.

11. Cookies

Da bismo vam kao korisniku omogućili komotnije baratanje myVitali-websajtom koristimo cookies. Tu se radi o tekstulnim datotekama, koje nam omogućavaju čuvanje vaših ličnih informacija na vašem aparatu. Pokušavamo da u što manjoj meri koristimo cookies, i samo tad kada vama kao korisniku omogućavaju dodatne funkcije. U tom slučaju cookies imaju samo funkcionalne podatke. 

MyVitali usluge pri vašoj prijavi (korisničko ime i lozinka) koriste takozvane "Session-Cookies". Oni aplikaciji omogućavaju identifikaciju tokom vaše posete i oni se na kraju vaše posete gube. Ove Session-Cookies možete sačuvati (kasnija verzija) sa funkcijom "ostani prijavljen" za automatsku prijavu. Session-Cookies sadrže tada delove vaših podataka za prijavljivanje u zaključanoj formi. 

U browser podešavanjima možete deaktivirati Cookies ili ih ograničiti na definisane sajtove. 

12. Ponašanje korisnika 

Zadržavamo pravo na statističko procenjivanje vašeg korisničkog ponašanja pri upotrebi usluge myVitali. Ove procene služe isključivo opimiranju usluge i individualnoj pripremi podataka. Ni u kom momentu se neće dalje prosleđivati statistički korisnički podaci (izuzetak: pri korišćenju websajtova myVitali preko Google Analytics. Vidi tačku 13. Google Analytics.)

13. Google Analytics

Websajtovi myVitali koriste webanaliza usluge Google Analytics od Google Inc. ("Google"). Google Analytics koristi takozvane Cookies, koji bivaju sačuvani na vašem kompjuteru. Oni omogućavaju da se prikupe informacije o korišćenju websajta. Prikupljeni podaci preneseni i sačuvani na serveru Googla u Americi. Google će koristiti ove informacije da bi procenio vaše korišćenje websajta, da bi sastavio izveštaje o aktivnosti websajta za operatore websajta, i da bi obezbedio usluge koje su u vezi sa korišćenjem websajta i korišćenjem interneta. Takođe će u određenim situacijama Google prenositi podatke trećem licu, ukoliko je to zakonski, i ukoliko treće lice ove podatke obrađuje u ime Googla. 

Instalacija Cookiesa može da se izbegne pomoću određenih browser podešavanja. Mi samo naglašavamo da deaktivacijom Cookiesa neće eventualno raditi sve funkcije websajta. 

Korišćenjem ovog sajta saglasni ste sa obradom datih podataka od strane Googla na gore objašnjen način i u gore datu svrhu. 

14. Punoletnost 

Članstvo u myVitali zajednici je isključivo za punoletne osobe. Roditelji i staratelji su ogovorni za zaštitu privatnosti svoje dece.

15. Učešće, validnost i aktuelnost politike o zaštiti podataka

Korišćenjem naših webstranica prihvatate do sad pomenute načine korišćenja podataka. 

Daljim razvojem naših websajtova ili implementacijom novih tehnologija može biti potrebno da se ovi principi čuvanja podataka promene. MyVitali zadržava pravo da ih s vremenom ako je potrebno promeni. 

Aktuelna verzija principa o čuvanju podataka nalazi se u svakom trenutku na sajtovima myVitalija. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postali ste radoznali? Sada se prijavite gratis!